Atorina

Ode to Clarissa

virtuaalihevonen
NimiOde to Clarissa "Clarissa"
RekisterinumeroVH15-012-0267
Rotu, sukupuolihollanninpuoliverinen, tamma
Säkäkorkeus, väri167cm, punaruunikko
Syntynyt23.05.2014 (8v 23.09.2015)
Koulutusyleispainoitteinen, ko: VaA, re: 140cm, me: 130cm
KasvattajaClarissa van Dalen evm
OmistajaAtorina (VRL-09525)
Tavoitteena ERJ- ja KRJ-laatuarvostelut


© BK Horses

Sukutaulu

Isälinja: Slo-Mo (evm)     Emälinja: Carmen (evm)
i. Slo-Mo
kwpn rn 169cm
evm
ii. Inara George
kwpn m 172cm
iii. Logical
iie. Keane
ie. Sing for Me
kwpn rn 165cm
iei. Blues
iee. Wicked
e. Carmen
kwpn prn 167cm
evm
ei. Disclosure
kwpn prt 166cm
eii. Dissed
eie. Desire
ee. Mystical
kwpn trn 169cm
eei. Grizzly
eee. Mysterious

I. Slo-Mo oli niin unelmien täyttymys monitaituri kaiken osaava hevonen, kuin olla voi. Ori oli ratsastaessa kuuliainen ja herkkä, mutta myös nopea ja ketterä, muttei kuitenkaan helposti kuumuva, vaan aina rauhallinen ja turvallinen. Ori kisasi koulua, esteitä ja kenttää, kaikissa menestyen loistavasti ja kapasiteetti riittäen helposti CIC4-tasolle. Ori aloitti kisaamisen heti nuorena, jääden eläkkeelle vasta 15-vuotiaana toimien vielä muutaman vuoden jalostusorina. Sinä aikana se ehti saada yli 20 jälkeläistä jatkamaan sen sukua, jokainen loistaen yhtälailla samoissa lajeissa kuin isänsäkin. Ori asui nuoruuden kasvattajallaan Etelä-Hollannissa, josta se muutti Alankomaiden rannikolle hieman pienempään kilpatalliin.

Ii. Inara George oli hitaamman puoleinen kouluhevonen, joka kisasi satunnaisesti myös esteillä muttei niin hyvällä menestyksellä. Ori oli todellakin siitä rauhallisemmasta päästä, sen selkään oli turvallista laittaa niin kokeneemmat kuin aloittelevatkin ratsastajat. Kokeneempien ratsastajien kanssa kuitenkin ori vasta näytti oikeat taitonsa – se todellakin mukautui ratsastajiensa taitoihin, näyttäen varsin vaatimattomalta kokemattoman ratsastajan kanssa. Luonteeltaan ori oli aika mitäänsanomaton, sen kanssa ei koskaan ollut ongelmia, mutta ei se myöskään mikään maailman lämpimin tai ihmisrakkain hevonen ollut. Ori jäi vähän taustalle aina asuintallillaan Hollannissa, saaden muutaman varsan nuoruudessaan, mutta siihen sen saavutukset aikalailla jäivätkin.

Ie. Sing For Me oli kenttäratsu poikansa tavoin. Kauniin ruunikko ja herasilmän omaava oli usein yleisön ihastelun kohde, muttei aina kuitenkaan tuomareiden. Tamma ei ollut mitenkään helppo luonteeltaan tai ratsastettavuudeltaan, vaan lähes aina aiheutti vaan päänvaivaa ja valtavaa ärsytystä. Huonoina päivinään sen selkään nouseminenkin oli aikamoinen urakka, mutta hyvinä päivinään sen kanssa pystyi ratsastamaan minkä tahansa esteradan puhtaasti ja todella hyvällä ajalla ilman mitään ongelmia. Luonteeltaan hyvin tammamainen diiva, joka säikähti sattumanvaraisesti kaikkea tai ei mitään, asusti kuitenkin koko elämänsä kasvattajansa luona Etelä-Hollannissa, missä se varsoi myös kolme varsaa kilpauransa jälkeen.

E. Carmen oli taitava esteratsu Alankomaista. Tamma oli aloittelevan esteratsastajan ensimmäinen hevonen, jonka kanssa kisattiin 140cm -korkeisiin luokkiin asti, kunnes ratsastaja vaihtoi “parempaan” hevoseen. Luonteeltaan Carmen oli todella rauhallinen ja tasainen, oikea huippuhevonen, mitä nyt tulee käsiteltävyyteen ja ratsastettavuuteen. Tamma ei kuitenkaan ollut se kaikista nopein tai tarkin. Taitava se kyllä oli, tekniikka hallussa, mutta huolimattomuus vaivasi sitä aina silloin tällöin ja puomeja kolahteli alas. Tamma myytiin lopulta siitostammaksi ja sen kilpaura loppui lyhyeen. Varsojensa huolehtimisessa se oli kuitenkin hyvä, ja niitä se ehtikin saada useamman elämänsä aikana.

Ei. Disclosure oli upea punarautias ilmestys, joka oli kaikkien näyttelyiden vetonaula ja tuomareiden suosikki – ainakin ulkonäöltään ja rakenteeltaan, ei aina käytökseltään. Ori halusi aina prameilla kun muita hevosia oli näkösällä, eikä se silloin ollut mikään helpoin käsiteltävä. Ori kilpaili vain satunnaisesti esteratsastuksessa – myös parit hassut kenttäkisat aika kehnolla menestyksellä – mutta oli todella taitava ja hyvän tekniikan omaava, kun sille päälle sattui ja kun ratsastaja oli tarpeeksi hyvä pitämään sen keskittymisen täysin siinä esteradassa. Muuten saattoi puomit lennellä, jos niiden esteiden yli edes päästiin. Ori asui Saksassa suurimman osan elämästään, muuttaen sinne jo nuorena kasvattajaltaan Hollannista.

Ee. Mystical oli tamma, joka oli hyvin valikoiva käsittelijöistään. Nuorena useasti kotia vaihtanut tamma oli lopulta todella hitaasti lämpenevä, mutta viimeisimpään kotiin se ostettiin loppuelämäkseen ja siellä se alkoi jo kiintyä hoitajiinsa. Tuntemattomille naamoille se saattoi väläytellä hampaitaan tai olla muuten vaan todella hankala käsiteltävä. Ratsastaessa se kaipasi todella paljon lämmittelyä, mutta oli varsin taitava este- ja kouluratsu, ratsastaen kuitenkin pääasiassa seura- ja aluetason kilpailuissa ihan hyvällä menestyksellä.

Jälkeläiset

Clarissalla on 4 jälkeläistä.
s. 21.04.2015 orista Dantoe Qjard kwpn t Afrique At ERJ-I
s. 18.05.2015 orista Dantoe Qjard kwpn t Adriatique At KTK-I
s. 10.08.2017 orista Heroes GER kwpn t Ode to Sin At
s. 23.11.2017 orista Badance Duktig kwpn t Ode to Joy At

Kilpailukalenteri

KRJ vaikeustaso:

/
 • Kouluratsastus p.
 • Tahti ja irtonaisuus p.
 • Kuuliaisuus ja luonne p.

 • ERJ vaikeustaso:

  /
 • Esteratsastus p.
 • Hyppykapasiteetti ja rohkeus p.
 • Kuuliaisuus ja luonne p.

 • ERJ Cup -sijoitukset:

  2 kpl
 • 30.11.2017 ERJ Cup 130cm – 2/70
 • 30.11.2017 ERJ Cup 140cm – 5/50
 • Päiväkirja ja muuta

  Varustelokero
  Yleissatula, englantilaiset suitset, kankisuitset Väreinä musta ja hopea Muut varusteet sinisen eri sävyjä
  Muuta huomioitavaa
  Tarhataan muiden tammojen kanssa.
  19.11.2017, kirjoittanut nekota - "Tarina"

  Tulossa!