Atorina

Illutron

virtuaalihevonen
   Q   

© Flickr, Jim Eichstedt (CC BY-NC-SA)
NimiIllutron RekisterinumeroVH17-012-0426
Rotu, sukupuolihollanninpuoliverinen, tamma Säkäkorkeus, väri161cm, rautias tobiano
Syntynyt28.04.2017 (8v 28.12.2017) Koulutuskoulupainoitteinen, taso: Grand Prix
KasvattajaAnki van Breda evm OmistajaAtorina (VRL-09525)
13.01.2018 Ratsuhevosten laatuarvostelu: Quality (64,444%) Tavoitteena KRJ-laatuarvostelu

Illutron rakastaa herkkuja ja kaikkia, jotka sille niitä tuo. Jos sinulla on herkkuja, etenkin jos herkut ovat omenoita, olet Illutronin uusi paras kaveri. Tämä ei kuitenkaan estä tammaa näyttämästä sinulle todellista luonnettaan – oikeasti tamma on varomaton ja kärsimätön, jonka jäljiltä lähes kaikki ovat hermoraunioita jossain vaiheessa. Tammalla on tapana rynniä paikasta toiseen hirveästi välittämättä siitä, kuka tai mikä jää sen jalkojen alle. Tamma tuntuu usein unohtavan olevansa täysissä hevosen mitoissa, eikä joku pikkuelukka, jonka hyppääminen syliin ei tunnu pahalta.

Tallissa Illutron viihtyy parhaiten ruokakipon äärellä ruokinta-aikaan – ei niinkään kiireisen hoitajan harjan alla ennen vaativaa koulutreeniä. Hoitajalle tammalla on tapana väläytellä hampaitaan ja toisinaan kohottaa takajalkaansa varoitukseksi, kuin että meneppäs siitä jo muualle, eiköhän minut ole jo tarpeeksi hyvin suittu. Satunnaisilla herkuille lahjottuna Illutron pysyy hieman hyvätuulisempana ja sallivampana. Taluttaessa tamma kulkee reippaasti ja jyrää kyllä taluttajansakin, jos tämä ei saa tammaa kuriin tai pysy sen mukana reippaassa käynnissä ellei jopa ravissa.

Ratsastaessa Illutron on vaativa, mutta myös palkitseva tapaus. Atorinaan saapuessaan ja yhteisen työskentelymme alkaessa tamma ei halunnut tehdä yhtään mitään millään tavalla, vaikka taitoa sillä piti olla. Tamma vaatii lämmittelyä, suostuttelua, ellei jopa maanittelua. Avut on pidettävä herkkinä alusta asti, niin Illutron ei närkästy kylkiensä potkimiseen tai suupieliensä repimiseen, vaikka se ei aluksi näyttäisi liikkuvan suuntaan taikka toiseen. Päättäväisyys ja apujen yhteisvaikutus ovat ne tekijät, mitkä saavat Illutronin liikkeelle ja ehkä jopa taipumaankin johonkin suuntaan. Kilpapaikalla tamma on kuin kotonaan tai sitten täysin hermoraunio – ei ole mitään välimaastoa. Riippuen ratsastajastaan, tamma voi tehdä kisakentällä elämänsä suorituksen tai sitten täyden flopin.

Sukutaulu

Isälinja: Jarotron (evm)     Emälinja: Illest (evm)
i. Jarotron
kwpn m to 167cm
evm
ii. Javier
kwpn rn to 169cm
iii. Jevar
iie. Savia
ie. Trona
kwpn m 163cm
iei. Mombasa
iee. Tahlia
e. Illest
kwpn prt to 160cm
evm
ei. Rockfest
kwpn vprt to 168cm
eii. Reve
eie. Mamba
ee. Inquisit
kwpn trt 160cm
eei. Equon
eee. Iguana

Sukuselvitys tulossa...

Jälkeläiset

Illutronilla on 5 jälkeläistä.
s. 31.08.2017 kwpn t Illyana At orista Montmartre
s. 28.09.2017 bwp o Monsieur Ouille KTK-III, KRJ-II orista Monsieur Mouche
s. 30.10.2017 kwpn t Illumine At orista Dartagnan
s. 20.11.2017 kwpn t Illuvial At orista Navarre
s. 26.12.2017 fsh o Conrad v.d. Wacky orista Commander von Frühling

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus:

KRJ vaikeustaso /
Ominaisuuspisteet p.
Tahti ja irtonaisuus p.
Kuuliaisuus ja luonne p.

KRJ Cup -sijoitukset:

28.02.2018 KRJ Cup Kuuralehdon hevostila Grand Prix 3/99

Päiväkirja ja muuta

Varustelokero
Koulusatula, yleissatula, kankisuitset Väreinä musta ja messinki Muut varusteet vaaleansinisiä
Muuta huomioitavaa
Tarhataan muiden tammojen kanssa.
26.12.2017, kirjoittanut Isla – "Konstin syntymä"

“Fröhliche Weihnachten!” (= Merry Christmas) sanoin itselleni, kun tuijotin karsinan pahnoilla lepäävää mustankirjavaa varsaa, jonka olin todennut pian syntymän jälkeen oriksi. Hontelot jalat koittivat kovasti suunnata kohti emän nisiä, mutta kompastumisia sattui joka askeleelle. Siirryin karsinan sisäpuolelle auttamaan nälkäistä pienokaista ja rapsuttamaan hienon työn tehnyttä Illutronia, joka oli meillä leasingissä varsan syntymään ja vieroitukseen asti. Kirjava tamma nuoli varsaansa puhtaaksi huolella, pienen orin keskittyessä nautiskelemaan maitobaarin antimista. Jätin äidin ja pojan hetkeksi keskenään, sillä rutiininomaisesti lähdin hakemaan energiapitoista mysliä Illutronille, joka oli nimenomaan kantaville ja synnyttäneille tammoille suunniteltu. Illutron oli kantanut varsaa täsmällisesti laskettuun päivään (26.12) asti odottamatta yhtään pidempää tai vähempää, eikä sen kantoaikana ollut yhtäkään ongelmaa. Olihan kyseessä jo kokenut siitostamma, joten en uskonutkaan sen epäonnistuvan viidennen kerran kantaessaan. Olin silti varuillani koko sen kantoajan, sillä tallin omat tammat olivat yllättäneet negatiivisesti aina kun oli aihetta juhlaan.

Tämä oli Illutronille ensimmäinen “sekarotuinen” jälkeläinen, enkä ihan heti uskonut ystäväni Nekotan suostuvan hulluun ideaani lainata hänen hienoa puoliveristään friisiläisorilleni Konnalle astuttavaksi. Varsominen oli sujunut erittäin mallikkaasti ja olin suunnitellut jo ottavani siitä tallentuneen ja Videopro:lla lyhyemmäksi leikatun videon käyttöön, kun meille tulisi uudet työntekijät koulutettavaksi. Illutron antoi varsan syödä rauhassa nisistään ja nautiskeli itse saatuaan myslin naaman eteen. Oli aika jättää kaksikko rauhaan, joten lähdin varsatallista kohti tammatallin toimistoa - ajatuksenani laittaa Nekotalle viestiä tästä joululahjasta!


27.02.2018, kirjoittanut Sorel – kouluvalmennus

Kirpeä pakkas ilma, mutta onneksi lämmin ja suojaisa maneesi. Olin autoillut reilun neljä tuntia ja saapunut seuraavan valmennettavan tiluksille. Saavuttuani maneesiin, todella näyttävä ratsukko suoritti alkuveryttelyä omatoimisesti. Lumouduin tästä kirjavasta hevosesta! Sen silmä, katse ja eleet olivat ihastuttavat! Illutron tarkkaili minua epäilevän näköisenä mutta olin valmis laittamaan ratsukon töihin. He olivat jo käynnissä tehneet pientä veryttelyä volttien ja takaosan siirtymisillä, joten nyt oli hyvä lähteä jatkamaan työtä ravissa. Pyysin ratsukon isolle ympyrälle harjoitusravissa. Jokaisessa kulmassa pyysin ratsastajaa siirtää hevosen takaosaa. Vasen kierros oli selvästi vaikeampi. Illutron narskutteli kuolaimia ja ilmeestä pystyi lukemaan, että keskittyminen oli täysin arpapeliä minun ja työn välillä. Oliko punainen talvitakki sen mielestä liian ruma? Ei voi tietää.

Lisäsin haastetta tehtävään ja pyysin ratsukkoa jatkaa tehtävää, mutta otetaan koko kenttä käyttöön ja sama homma kahdeksikolla. Hiljalleen tamma alkoi reagoida pohkeen paineeseen toivotusti. Kiemurat sikseen hetkeksi ja siirrytään tekemään niinkin vaikeaa tehtävää, kuin suoraan ratsastusta. Se ei ole koskaan helppoa! Ratsukko liikkui harjoitusravissa ja kääntyi kentän päädystä suoraan kentän keskelle. Seisoin toisessa päässä kenttää tarkastaen ratsukon linjan. Aavistuksen ratsastaja nojasi oikeaan ohjaan. Annoin ohjeita jatkuvalla syötöllä. Hevonen vaikutti kuumentuvan hiomisesta. Suunta vaihtui aina lävistäjän jälkeen. Kun suoraan ratsastus sujui onnistuneesti oli aika kokeilla, miten ratsukko toimii laukassa ja harjoitella vähän tempon vaihteluita.

"Istu syvälle satulaan, hartiat rentona, käsi vakaana ja hengitä syvään! Sitten laukka!" Illutron nosti kauniin hallitusti laukan. Ratsastaja saisi olla rennompi satulassa ja pitää kädet rauhassa paikallaan ja kyynärät 90 asteen kulmassa. Ratsukko pysyi isolla pääty-ympyrällä, että pääsin pureutumaan pieniin ongelmakohtiin. Kun ratsastajan otteet ja istunta oli saatu hiottua sopivaksi, ratsukko sai jatkaa laukkaa koko kenttää hyödyntäen. Lyhyet sivut oli tarkoitus kulkea rauhallissa ja hallitussa laukassa, kun taas pitkillä sivuilla enemmän lisättyä laukkaa. Illutron kulkee todella tasapainoisesti ja laukka rullaa todella kauniisti! Myös takaosa tekee hyvin työtä ja liike on irtonaista ja sopivan tempoista. Laukka tehtävä onnistui niin hyvin että oli hyvä lopettaa uurastus ja siirtyä loppuveryttelyyn. Ratsukko sai omatoimisesti tehdä veryttelyn ja samalla minä jakelin kotiläksyjä seuraavaa kertaa varten.