Atorina

Mario von Lark

virtuaalihevonen
Ch, KTK-II, KRJ-I, Q

© Van Uytert
NimiMario von Lark "Mario" RekisterinumeroVH15-013-0069
Rotu, sukupuolioldenburg, ori Säkäkorkeus, väri165cm, punaruunikko
Syntynyt22.04.2015 (8v 12.12.2015) Koulutuskoulupainoitteinen, taso: Grand Prix
KasvattajaAlondra OmistajaAtorina, (VRL-09525)
13.01.2018 Ratsuhevosten laatuarvostelu: Quality (61,667%) 15.01.2018 Myönnetty Champion 20.01.2018 Kantakirjaus: KTK-II (18 + 19 + 20 + 18 = 75p.) 15.05.2018 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu: KRJ-I (9 + 41 + 25 + 20 + 10 = 105 p.)

Mario on Atorinan se hevonen, joka tunkee turpansa joka ikiseen koloon ja kuoppaan. Se on vähän liian tuttavallinen kaikkia ja kaikkea kohtaan, eikä näytä tietävän vaarallisuudesta mitään. Kaikki ovat sen kavereita jo ensinäkemiseltä. Tarhaan tullessa Mario on ensimmäisenä vastassa joko herkkuja pyytämässä tai muuten vain lämpimästi ihmiselle hörisemässä. Ainoat asiat, mistä se ei tunnu pitävän, ovat vesi ja ukkonen. Huonolla säällä Mario on paras tuoda sisälle ja pitää se siellä, mieluiten kivan hevoskaverin kanssa, jolla ei mene hermot Marion jatkuvaan hössötykseen ja hyörimiseen.

Tallissa Mario on rauhallinen tai sitten täysin sen vastakohta, vähän sen mielentilasta riippuen. Uusien tuoksujen kanssa karsinaan saapuva hoitaja saa Marion aivan pois tolaltaan, eikä ori meinaa pysyä paikoillaan sitten millään. Jokainen tasku ja takin samin on tutkittava läpikotaisin, ennen kuin voi rauhoittua ja pysyä paikoillaan sen vertaa, että saa kavion putsattua. Tutun hoitajan kanssa tai rauhallisena päivänä Mario taas tykkää mutustella heinää, vain toisinaan vilkaiten hoitajaansa, mutta antaen tämän tehdä hoitorutiininsa normaaliin tapaan ilman Marion jatkuvaa pyörintää. Satulointi ja suitsinsa sujuvat yleensä ongelmitta, jos Mario malttaa pitää päänsä kurissa, eikä nostella sitä taivaisiin innostuksissaan tai kiusakseen, ken tietää.

Ratsastaessa Mario on vähän sellainen ADHD-lapsi, joka ei pysty keskittymään ei sitten mihinkään. Paras tapa aloittaa ratsastus on nousta selkään – yleensä jonkun avustuksella, Mario kun ei tykkää pysyä paikoillaan edes sen vertaa että selkään pääsisi – ja lämmitellä ori perinpohjaisesti. Mikä tahansa lämmittelytekniikka, mikä saa vähän purettua orin energiaa alkuunsa, sopii loistavasti. Sitten voikin aloittaa sen keskittymistä vaativan treenin, jossa Mario kyllä osaa näyttää, ettei ole mikään ihan turha tapaus. Tällöinkin orin keskittymistä saattaa hankaloittaa muut hevoset, etenkin tammat, tai tuulen vinkuna. Kilpapaikalla Mario vaatii oman aikansa uteliaisuutensa kanssa – kaikki paikat on tutkittava ja muita hevosia tervehdittävä. Kisasuoritukseen tämä ei vaikuta, jos lämmittely on hoidettu hyvin – tällöin Mario on täysin keskittynyt ja parhaimmillaan.

Sukutaulu

Isälinja: Marsious     Emälinja: Celina
i. Marsious
old rn 165cm
KRJ-I, YLA2
ii. Marlin
old mrn 170cm evm
iii. Murray
iie. Assyria
ie. Vivianne
old trn 166cm evm
iei. Jeopardy
iee. Vivianna
e. Celina
old trn 165cm
KRJ-II
ei. Strern
old rn 170cm evm
eii. Stressereyr
eie. Wilfrieda
ee. Catharina
old rt 166cm evm
eei. Keifer
eee. Celinea

Jälkeläiset

Mariolla on 5 jälkeläistä. Se on tarjolla jalostukseen.
s. 29.11.2015 old t Pheobe von Lark KTK-II tammasta Prunella von Lark
s. 08.05.2016 old o Marius von Lark tammasta Westa v.d. Zelos
s. 13.11.2017 old t Libertinage At KTK-I, KV-II, VSN Ch tammasta Oldfinion Lady Anne
s. 22.04.2018 kwpn o Morland At tammasta Solitaire At
s. 06.07.2020 old t Rowandell Darkmarble tammasta Everholt Dark Cabaret

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus:

KRJ vaikeustaso /
Ominaisuuspisteet p.
Tahti ja irtonaisuus p.
Kuuliaisuus ja luonne p.

KRJ Cup -sijoitukset:

1 kpl
30.11.2015 KRJ Cup Oldfinion Dressage Grand Prix 2/136

NJ-näyttelyt:

29.10.2017 NJ Rowan Stallions irtoSERT pt. Vibaja
03.12.2017 NJ Oldfinion Dressage irtoSERT pt. Vibaja
17.12.2017 NJ Chelmsford irtoSERT pt. Lissu T.

VSN-näyttelyt:

17.12.2017 VSN Oldfinion Dressage Reserve Champion, 39p. tuom. Milja H.
26.12.2017 VSN Alondra Show Winner 3, 39p. tuom. Milja H.
04.03.2018 VSN Auric Dressage Reserve Champion, 39p. tuom. Milja H.

Päiväkirja ja muuta

Varustelokero
Koulusatula, yleissatula, kankisuitset Väreinä musta ja hopea Muut varusteet tummansinisiä tai valkoisia
Muuta huomioitavaa
Tarhataan muiden orien kanssa.
13.02.2018, kirjoittanut nekota - "Koulutreeniä"

Kun vakioratsuttajani oli soittanut aamulla ja ilmoittanut jäävänsä sairaslomalle, en voinut muuta kuin ratsuttaa itse tämän jälkeen jättämät, treeninnälkäiset kaakit. Tietysti tämä ratsuttaja oli yksi taitavimmista ja tälle oli näin sattunut haastavimmat (ja hermoja raastavimmat) kouluratsut, Mario ollen yksi näistä. Ja kuten arvata saattaa, Mariolla ei ollut mitenkään erityisen hyvä päivä.

Yleensä, kun saavun Marion karsinalle, on ori minua vastassa korvat höröllä ja olen aika varma, että jos hevonen hymyilisi, Marion suupielet olisivat sen korvissa. Tällä kertaa ori pyristeli ulos avatessani karsinan ovea ja yritti rynniä ylitseni ulos vapauteen. Nappasin sen riimusta kiinni tiukasti ja ori peruutti takaisin karsinaansa, vastahakoinen ilme silmissään. Satulointi ja suitsinta veivät ennätyskauan aikaa, vaikka tallityttö tuli minua avustamaan. Talutimme orin yhdessä kentälle sen hyppiessä jalalta toiselle kuin mikäkin pikkutipu, ja hyppäsin orin selkään kentän laidalla. Mario pyrki samantien holtittomaan raviin ja sain taistella sen kanssa hetken, että sain jalustinhihnat sopivan pituisiksi ja asetuin mukavasti satulaan.

Aloitimme lämmittelyn pääty-ympyröillä asettaen ja kooten ravia. Mario ei millään tahtonut pysyä koottuna alussa, mutta hiljalleen sen lämmetessä ori alkoi mukautua apuihini ja ohitse kulkeva siskoni huikkasi hienoa työtä. Noh, työn ja tuskan takana se olikin ollut saada ori kulkemaan edes koottuna tänä päivänä. Päätin pysyä perusteissa tämän päivän treenissä – saada ori kuulolle ja toimimaan nopeasti. Aloitin pohkeenväistöillä käynnissä, joiden alussa Marion keskittyminen jo herpaantui ja ori yritti vain kaahata eteenpäin. Parin raviympyrän jälkeen pohkeenväistöt sujuivat jo paremmin, kun istuin syvemmälle ja käytin kaikkia apuja enemmän yhteistyössä. Ravissa pohkeenväistöt sujuivatkin jo kuin luonnostaan. Kaikkeen tähän taisteluun ja vääntämiseen oli kulunut jo lähes tunti, joten päätin tehdä viimeiset pitkät sivut lisättyä ravia ja laukkaa ennen jäähdyttelyä ja harjoituksen päättämistä. Onneksi minulla oli ratsuttajat, enkä joudu joka päivä taistelemaan näiden kiukkupussien kanssa.